Ötcsillagos családi élmény: HAVASI SYMPHONIC 2013

Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy részt vehettünk a karácsony előtti HAVASI SYMPHONIC Aréna koncert délutáni családbarát előadásán. A páratlan élményről számolunk be a cikkben, de nem az “utca zenekritikusaként”, hanem szülőként, illetve — szakmai ártalom — gyermekekkel foglalkozó pedagógusként is.

Tovább >>>

De mit lehet fejleszteni egy pár hónapos csecsemőn?!

GEKKO-blog-mit-lehet-fejleszteni-egy-par-honapos-csecemon-nyitokep

Gyakran tesznek fel ilyen kérdéseket a munkánk iránt érdeklődő szülők. Sokaknak talán az a képzete egy néhány hónapos gyermekről, hogy fekszik, mint egy darab fa, sokat alszik, olykor sír, akkor vigasztalni kell, vagy megszoptatni. Ezzel szemben a baba első éve a fejlődésének leginkább eseménydús, a jövőjét alapvetően meghatározó időszaka.

Tovább >>>

Új elemek a rajzában, jelent ez valamilyen változást?

KÉRDÉS: A minap voltam nálad a 3 és fél éves lányommal képességfelmérésen. Akkor ott rajzoltattál vele egy embert. Most elkezdett az ember alá földet rajzolni-vízszintes vonalak, rajta rövid függőlegesek ami a fű-, és fölé eget amire azt mondja, hogy azok a villámok, “ember a villámokban” Ez utóbbi vízszintes és függőleges vonalakból áll. Légy szíves világosíts fel, hogy ez mit jelent az ö fejlődése szempontjából, ill. jelent-e ez valami változást az állapotfelmérés eredményében.

Tovább >>>

Motiválás – instruálás – visszajelzés

A címben szereplő fogalmak nagymértékben meghatározzák a gyermeknevelés hatékonyságát és a fejlesztő munka eredményességét. Sok első hallásra triviális gondolat is napvilágot lát majd itt, azonban az a tapasztalatom, hogy rendelkezhetünk elméleti tudással, de gyakran előfordul, hogy bár tudjuk mennyire fontos lenne betartani, nem tesszük meg, hanem méltatlanul elhanyagoljuk.

Tovább >>>