Játék: Első társasom – Horgászjáték

Egy igazán jól kitalált társasjátékot ajánlunk kisebbeknek. Garantált siker az ügyességet is igénylő horgászat, és az örömteli játék közben megannyi fontos képesség fejlődik.

Tovább >>>

Játék: Fifikusz

ajanlo-jatekteszt-haba-fifikusz-nyitokep

Rendkívül sokoldalúan használható képességfejlesztő, konstruáló játék, amelyet a gyártó 1-2 éves kortól ajánl. Tanácsaink alapján babákkal is hasznos játék, másfelől a nehezített módozatokban bizony az iskolások képességeit is vidáman próbára teheti.

Tovább >>>

Játék: Tojástánc

ajanlo-jatekteszt-haba-tojastanc-nyitokep

Csak nem? De. Ez egy doboz tojás a GEKKO blogon. De ez nem ennivaló, hanem egy bombajó képességfejlesztő játék. Kinek sikerül a legtöbb tojást lopnia, s ezzel a legtöbb pontot gyűjtenie? Nem lesz könnyű, mert ezek a tojások féktelenül ugrálnak és folyamatosan cserélik a gazdáikat… És amint valaki egy tojást leejt, a játék véget ér. 5-99 éveseknek nagy móka, de mi szokásunk szerint a kisebbeknek is adunk praktikus ötleteteket a tojásokkal foglalatoskodásra.

Tovább >>>

Sifteo

sifteo-nyitokep

Talán a legnagyobb játék innováció a Rubik-kocka óta. Intelligens játék, amelyet “kockák” terveztek gyermekeknek. (És felnőtteknek). Az ismertsége folyamatosan növekszik, de szerintünk még hatalmas potenciál rejlik benne. Mi természetesen nem elsősorban műszaki szempontból, hanem a fejlesztő pedagógia szemüvegén keresztül értékeljük a találmányt – csillagos ötösre.

Tovább >>>

Játék: Fekete Kalóz

ajanlo-jatekteszt-haba-fekete-kaloz-nyitokep

Díjnyertes kalózkodó ügyességi játék 2-4 tengerész részére 5-99 éves korig. Zseniális! Ahhoz is adunk tippeket, hogyan használható akár már 2 éves kortól is. Perfekt és teljesen eredeti az ötlet, ahogyan játszani kell, a kalózos témába pedig minden gyermeket nagyon könnyű bevonni. Szuper játék a kézügyesség, finommotorika örömteli fejlesztésre, és ez nagyon jól jön majd az iskolában az írás elsajátításában!

Tovább >>>

Hogyan lehet most kúszásra ösztönözni?

KÉRDÉS: A kisfiam 1 hét múlva lesz 9 hónapos, koraszülött volt, 34 hétre született, súlya, méretei korának megfelelőek (most 9kg). 1 hónapja állt négykézlábra, kb. 2 hete mászik, előtte hason fekve hátrafelé tolta magát, de nem kúszott előre. A kérdésem: Mennyire nagy baj, hogy kimaradt a kúszás, ill. hogyan lehet, és kell-e még most erre ösztönözni?

Tovább >>>

De mit lehet fejleszteni egy pár hónapos csecsemőn?!

GEKKO-blog-mit-lehet-fejleszteni-egy-par-honapos-csecemon-nyitokep

Gyakran tesznek fel ilyen kérdéseket a munkánk iránt érdeklődő szülők. Sokaknak talán az a képzete egy néhány hónapos gyermekről, hogy fekszik, mint egy darab fa, sokat alszik, olykor sír, akkor vigasztalni kell, vagy megszoptatni. Ezzel szemben a baba első éve a fejlődésének leginkább eseménydús, a jövőjét alapvetően meghatározó időszaka.

Tovább >>>

Tiszta vagy tisztakosz? – A taktilis percepcióról

A kérdés arra vonatkozik, hogy a gyermekünk tiszta legyen-e vagy tisztakosz? Mindig tisztának kell-e lenni egy gyereknek? Lehet tisztakosz is olykor? Tisztálkodás és szabad piszkolódás, ez a témája ennek a leírásnak.Közben az is kiderül persze, hogy mi az a taktilis percepció és mi köze a tisztasághoz és koszossághoz.

Tovább >>>

Egyensúly és mozgásfejlődés

Bemutatjuk az egyensúlyi rendszer felépítését, kialakulását, kapcsolatát a mozgásfejlődéssel, a többi érzékszervünkkel, rendellenes egyensúlyérzékelésre utaló jeleket, a fejlesztés lehetőségeit. Napjainkban egyre többet hallunk a mozgásfejlődés, az egyensúlyérzékelés fejlettségének fontosságáról, s azoknak az egész fejlődésmenetre való kihatásáról. Fontos, hogy szülőként tisztában legyünk ezen területek optimális fejlődésmenetével és az esetleges eltérések következményeivel.

Tovább >>>

A könyv korai megszerettetése

Este van, vége egy újabb mozgalmas napnak. Jó megpihenni, megnyugodni. Túl a vacsorán, a fürdésen. A kis poronty még alig tud járni, de odatotyog a polchoz, kiránt egy mesekönyvet és fülig érő szájjal mutatja, hogy elérkezett a meseidő. Az ágy sarkába kuporodunk mindketten, befészkeli magát az ölembe.

Kezdődhet az olvasás!

Tovább >>>