Játék: Első társasom – Horgászjáték

Egy igazán jól kitalált társasjátékot ajánlunk kisebbeknek. Garantált siker az ügyességet is igénylő horgászat, és az örömteli játék közben megannyi fontos képesség fejlődik.

Tovább >>>

Játék: Egy mukkot se!

A szülők imái meghallgattattak. Újabb zseniális HABA társasjátékot ajánlunk: egy pisszenés nélkül kell játszani. :-) És Egér Ervin még a képességeket is fejleszti…

Tovább >>>

Játék: Hintahajó golyópálya

ajanlo-jatekteszt-haba-hintahajo-nyitokep

Ez a másfél éves kortól ajánlott “életmentő” játék hosszú időre nagyon leköti a kicsik figyelmét, kíváncsiságát és egyúttal számos fontos képesség fejlesztésére alkalmas ebben a korban. A HABA hintahajó minőségében, kidolgozottságában emelkedik ki a sokféle golyócsúszda közül, amelyek megtalálhatóak a játékboltok polcain. Nagyszerű, egyedi ötlet a gyermekek fantáziáját megragadó hajó, és az egész játék mechanikája.

Tovább >>>

Játék: Fekete Kalóz

ajanlo-jatekteszt-haba-fekete-kaloz-nyitokep

Díjnyertes kalózkodó ügyességi játék 2-4 tengerész részére 5-99 éves korig. Zseniális! Ahhoz is adunk tippeket, hogyan használható akár már 2 éves kortól is. Perfekt és teljesen eredeti az ötlet, ahogyan játszani kell, a kalózos témába pedig minden gyermeket nagyon könnyű bevonni. Szuper játék a kézügyesség, finommotorika örömteli fejlesztésre, és ez nagyon jól jön majd az iskolában az írás elsajátításában!

Tovább >>>

Új elemek a rajzában, jelent ez valamilyen változást?

KÉRDÉS: A minap voltam nálad a 3 és fél éves lányommal képességfelmérésen. Akkor ott rajzoltattál vele egy embert. Most elkezdett az ember alá földet rajzolni-vízszintes vonalak, rajta rövid függőlegesek ami a fű-, és fölé eget amire azt mondja, hogy azok a villámok, “ember a villámokban” Ez utóbbi vízszintes és függőleges vonalakból áll. Légy szíves világosíts fel, hogy ez mit jelent az ö fejlődése szempontjából, ill. jelent-e ez valami változást az állapotfelmérés eredményében.

Tovább >>>

Mivel tudnám rávenni, hogy rajzoljon? Majd később fog?

KÉRDÉS: A kisfiam 4 éves. Mindenben nagyon ügyes, igen fejlett gyerek. Egyetlen dolgot nem hajlandó csinálni, az pedig a rajzolás színes ceruzával. Fest, gyurmáz, ollóval vág, de rajzolni nem rajzol. Már minden cselt bevetettem, de nem tudom rávenni. Inkább ül mellettem és nézi a rajzokat. Még firkálni sem hajlandó, pedig ezt a gyerekek nagyon szeretik. Mivel tudnám rávenni, hogy rajzoljon, vagy ez majd később kialakul nála? Néha úgy érzem, mintha nem tudná rendesen megfogni a ceruzát, pedig már vettem neki háromszög formájú ceruzákat is.

Tovább >>>

Emberrajz fejlődés 6 éves kortól

Hat éves kortól ugrásszerű fejlődésen megy keresztül a gyermekek emberrajza. Megjelenik a környezet, cselekvés, érzelmek, egyre több testrész egyre részletesebb, díszesebb ábrázolásban. Írásunk bemutatja a fejlődés lépcsőit 6, 7, 8, 9 és 10 éves korban.

Tovább >>>

Rajzfejlődés

Fejlődésünk látványosan tetten érhető, azaz látszik azon, ahogyan rajzolunk. Kb. 3 éves korunkig firkálunk, ekkor kezdődik a a képzeletszerű ábrázolás. 10 éves korunk előtt nem azt rajzoljuk, amit látunk, hanem amit tudunk a dologról. A rajz – mint az önkifejezésnek az egyik eszköze – számos információt hordoz az azt létrehozó gyermek gondolkodásáról, személyiségéről. A gyermekek rajzolásának fejlődésében is különböző szakaszok figyelhetőek meg – függetlenül attól, hogy az adott gyermek finommozgása ügyesebb, vagy kevésbé -, melyek ismerete segíthet bennünket abban, hogy hogyan és milyen módon tudjunk hozzájárulni ezen készség fejlődéséhez.

Tovább >>>