Játék: Max és Mia a felhők felett

HABA Max és Mia

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű ez a játék: könyv, puzzle és akciójáték. A tesztünkben látni fogják, hogy ezernyi képességet megmozgat. Sőt, meglepő módon fizikailag is szabályosan repkednek tőle a gyermekek.

Tovább >>>

Játék: Fifikusz

ajanlo-jatekteszt-haba-fifikusz-nyitokep

Rendkívül sokoldalúan használható képességfejlesztő, konstruáló játék, amelyet a gyártó 1-2 éves kortól ajánl. Tanácsaink alapján babákkal is hasznos játék, másfelől a nehezített módozatokban bizony az iskolások képességeit is vidáman próbára teheti.

Tovább >>>

Játék: Tojástánc

ajanlo-jatekteszt-haba-tojastanc-nyitokep

Csak nem? De. Ez egy doboz tojás a GEKKO blogon. De ez nem ennivaló, hanem egy bombajó képességfejlesztő játék. Kinek sikerül a legtöbb tojást lopnia, s ezzel a legtöbb pontot gyűjtenie? Nem lesz könnyű, mert ezek a tojások féktelenül ugrálnak és folyamatosan cserélik a gazdáikat… És amint valaki egy tojást leejt, a játék véget ér. 5-99 éveseknek nagy móka, de mi szokásunk szerint a kisebbeknek is adunk praktikus ötleteteket a tojásokkal foglalatoskodásra.

Tovább >>>

De mit lehet fejleszteni egy pár hónapos csecsemőn?!

GEKKO-blog-mit-lehet-fejleszteni-egy-par-honapos-csecemon-nyitokep

Gyakran tesznek fel ilyen kérdéseket a munkánk iránt érdeklődő szülők. Sokaknak talán az a képzete egy néhány hónapos gyermekről, hogy fekszik, mint egy darab fa, sokat alszik, olykor sír, akkor vigasztalni kell, vagy megszoptatni. Ezzel szemben a baba első éve a fejlődésének leginkább eseménydús, a jövőjét alapvetően meghatározó időszaka.

Tovább >>>

Egyensúly és mozgásfejlődés

Bemutatjuk az egyensúlyi rendszer felépítését, kialakulását, kapcsolatát a mozgásfejlődéssel, a többi érzékszervünkkel, rendellenes egyensúlyérzékelésre utaló jeleket, a fejlesztés lehetőségeit. Napjainkban egyre többet hallunk a mozgásfejlődés, az egyensúlyérzékelés fejlettségének fontosságáról, s azoknak az egész fejlődésmenetre való kihatásáról. Fontos, hogy szülőként tisztában legyünk ezen területek optimális fejlődésmenetével és az esetleges eltérések következményeivel.

Tovább >>>

A mozgásszabályozás fejlődése csecsemőkorban

A csecsemő megtanulja szabályozni mozgását, amely azért is fontos, mert a mozgásból érkező információ visszahat a központi idegrendszer egészséges fejlődésére is. Előre tárolt mozgástervek tárháza alakul ki, amely meghatározza járásunkat, testtartásunkat.

Tovább >>>