Játék: Reggeltől estig

Egy különleges memóriajáték, melynek legnagyobb erénye, hogy a klasszikus “memorit” ötvözi az órával kapcsolatos tudnivalók játékos gyakorlásával is. Persze, a legjobb emlékezőtehetséggel rendelkező játék nyer a “nap végén”. Szó szerint a nap végén, hiszen a játék főszereplő figurájának, Marcinak egy egész napját kísérhetjük végig a szabályok betartásával.

Tovább >>>

Játék: Európa országai

HABA - Európa országai

Ezúttal egy olyan kreatív játékot ajánlunk, amelynek talán a legfőbb erénye, hogy igazán játékossá, és így örömtelivé teszi az ismeretek elsajátítását, a tanulást. Aki itt nyer, az igazi Európa szakértővé válik, miközben egy kifejezetten szórakoztató társasjátékkal játszik.

Tovább >>>

Játék: Egy mukkot se!

A szülők imái meghallgattattak. Újabb zseniális HABA társasjátékot ajánlunk: egy pisszenés nélkül kell játszani. :-) És Egér Ervin még a képességeket is fejleszti…

Tovább >>>

Játék: Fifikusz

ajanlo-jatekteszt-haba-fifikusz-nyitokep

Rendkívül sokoldalúan használható képességfejlesztő, konstruáló játék, amelyet a gyártó 1-2 éves kortól ajánl. Tanácsaink alapján babákkal is hasznos játék, másfelől a nehezített módozatokban bizony az iskolások képességeit is vidáman próbára teheti.

Tovább >>>

Játék: Kalózmatek

Szenzációs, lebilincselő, kalózos társasjáték a matematikai gondolkodás fejlesztésére. A gyártó 6-99 éves korig ajánlja, mi már óvodásokkal is nagy sikerrel teszteltük. Ha valaki szeretné a gyermekével a matekot szórakoztatóan gyakorolni, ezt bátran ajánljuk! Mert ez a játék ULTRA!

Tovább >>>

Játék: Fekete Kalóz

ajanlo-jatekteszt-haba-fekete-kaloz-nyitokep

Díjnyertes kalózkodó ügyességi játék 2-4 tengerész részére 5-99 éves korig. Zseniális! Ahhoz is adunk tippeket, hogyan használható akár már 2 éves kortól is. Perfekt és teljesen eredeti az ötlet, ahogyan játszani kell, a kalózos témába pedig minden gyermeket nagyon könnyű bevonni. Szuper játék a kézügyesség, finommotorika örömteli fejlesztésre, és ez nagyon jól jön majd az iskolában az írás elsajátításában!

Tovább >>>

Fejleszthető a pszichomotoros tempó?

KÉRDÉS: Kérdésem 8,5 éves, harmadik osztályos, kitűnő tanuló kislányommal kapcsolatos. Pici korától kezdve nagyon lassú, megfontolt. Akkor büszke voltam rá, hogy ilyen “nyugodt, kiegyensúlyozott” babám van, azonban most látom a hátrányait: utolsónak készül el az osztályban akár öltözködésről, vagy másról van szó. A tanító nénik szerint \”nehéz kizökkenteni\” a nyugalmából. Nem hiszem, hogy láttam-e már valaha sietni. Amúgy nagyon jó képességű kislány, de félek, hogy a növekvő követelmények mellett egyre nagyobb hátrányba kerül emiatt. Fejleszthető-e a gyorsaság? Hogyan tudnánk ebben itthon segíteni? (bár tisztában vagyok vele, hogy “kapkodós” soha nem lesz).

Tovább >>>

Tollbamondás és részképességek

Ki ne emlékezne a felnőttek közül is a jó öreg tollbamondásra? Az olvasás és írás elsajátítása során minden iskolában alkalmaznak olyan feladatot, melyet több évtizede minden egyes diáknak volt „szerencséje” megtapasztalni. Valamennyi diák egyik szokásos feladata napjainkban is, hogy megbirkózzon a tanár által hangoztatott szöveg leírásával. Tovább >>>