Játék: Max és Mia a felhők felett

HABA Max és Mia

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű ez a játék: könyv, puzzle és akciójáték. A tesztünkben látni fogják, hogy ezernyi képességet megmozgat. Sőt, meglepő módon fizikailag is szabályosan repkednek tőle a gyermekek.

Tovább >>>

Játék: Egy mukkot se!

A szülők imái meghallgattattak. Újabb zseniális HABA társasjátékot ajánlunk: egy pisszenés nélkül kell játszani. :-) És Egér Ervin még a képességeket is fejleszti…

Tovább >>>

Játék: Fifikusz

ajanlo-jatekteszt-haba-fifikusz-nyitokep

Rendkívül sokoldalúan használható képességfejlesztő, konstruáló játék, amelyet a gyártó 1-2 éves kortól ajánl. Tanácsaink alapján babákkal is hasznos játék, másfelől a nehezített módozatokban bizony az iskolások képességeit is vidáman próbára teheti.

Tovább >>>

Játék: Tojástánc

ajanlo-jatekteszt-haba-tojastanc-nyitokep

Csak nem? De. Ez egy doboz tojás a GEKKO blogon. De ez nem ennivaló, hanem egy bombajó képességfejlesztő játék. Kinek sikerül a legtöbb tojást lopnia, s ezzel a legtöbb pontot gyűjtenie? Nem lesz könnyű, mert ezek a tojások féktelenül ugrálnak és folyamatosan cserélik a gazdáikat… És amint valaki egy tojást leejt, a játék véget ér. 5-99 éveseknek nagy móka, de mi szokásunk szerint a kisebbeknek is adunk praktikus ötleteteket a tojásokkal foglalatoskodásra.

Tovább >>>

Sindelar-módszer?

KÉRDÉS: Kedves Gergő! A kérdésem a következő lenne 5,5 éves, siket, de integráltan óvodába járó, cochlearis implantációs műtét után jól halló kislányommal kapcsolatosan: a logopédus az óvodában tegnap egy Sindelar-vizsgálatot végzett, melynek eredménye a vizuális, akusztikus észlelés terén jól fejlett, magas szintű terület, a vizuális figyelem, vizuomotoros koordináció és a téri orientáció területén szintén jól fejlett, magas szintű eredményt ért el. Azonban az akusztikus figyelem, a verbális-akusztikus emlékezet és a vizuális-szeriális emlékezet terén gyengén fejlett eredményt ért el. Ez utóbbi területek fejlesztőek lennének, mely a nyáron az óvodai zárás miatt nem megoldott, ehhez kérnék tanácsot és segitséget: Önöknél van-e (Óbudához lakunk közel) ehhez megfelelő felkészültségű szakember, aki foglalkozna kislányommal, valamint engem is megtanítana a megfelelő terápiára? Válaszát előre is köszönettel: Tímea

Tovább >>>

Játék: Fekete Kalóz

ajanlo-jatekteszt-haba-fekete-kaloz-nyitokep

Díjnyertes kalózkodó ügyességi játék 2-4 tengerész részére 5-99 éves korig. Zseniális! Ahhoz is adunk tippeket, hogyan használható akár már 2 éves kortól is. Perfekt és teljesen eredeti az ötlet, ahogyan játszani kell, a kalózos témába pedig minden gyermeket nagyon könnyű bevonni. Szuper játék a kézügyesség, finommotorika örömteli fejlesztésre, és ez nagyon jól jön majd az iskolában az írás elsajátításában!

Tovább >>>

Baj, hogy a képeket fejjel lefelé tartja?

KÉRDÉS: Kisfiam 2 éves lesz néhány nap múlva. Bár szakember nem látta, szerintem szépen fejlődik, nyugodt, kiegyensúlyozott kicsi gyermek. Aggodalmam oka az, hogy a képeket szinte kivétel nélkül fejjel lefelé tartja maga előtt. Nagyon szeret olvasni és mivel az utóbbi időben az is előfordult, hogy tiltakozott, ha meg akartam fordítani a könyvet a helyes irányba, arra gondoltam érdemes lenne szakemberhez fordulni ezzel a problémával.

Tovább >>>

Tiszta vagy tisztakosz? – A taktilis percepcióról

A kérdés arra vonatkozik, hogy a gyermekünk tiszta legyen-e vagy tisztakosz? Mindig tisztának kell-e lenni egy gyereknek? Lehet tisztakosz is olykor? Tisztálkodás és szabad piszkolódás, ez a témája ennek a leírásnak.Közben az is kiderül persze, hogy mi az a taktilis percepció és mi köze a tisztasághoz és koszossághoz.

Tovább >>>

Testséma, téri tájékozódás – olvasás, írás, számolás

Az iskolába lépő gyermektől elvárható, hogy ismerje és meg tudja nevezni a főbb és az apróbb testrészeit, saját testén, a térben és a síkban (pl. füzetlapon) jól tájékozódjon, valamint meg tudja különböztetni a jobb és a bal oldalt is.

Tovább >>>

Stabil, bizonytalan, keresztezett dominancia

Legkésőbb gyermekünk iskolába lépése előtt hallhatunk ilyen kijelentéseket: „Az Ön gyermekénél stabil / bizonytalan / keresztezett a dominancia.” Mit jelent ez? A dominancia az egyik oldali szem- kéz- fül- láb használatának az előnyben részesítése, az egyik oldali szerv jobb teljesítménye, gyorsabb észlelése, gyorsabb reakciója, nagyobb ügyessége és ereje.

Tovább >>>