Játék: Egy mukkot se!

A szülők imái meghallgattattak. Újabb zseniális HABA társasjátékot ajánlunk: egy pisszenés nélkül kell játszani. :-) És Egér Ervin még a képességeket is fejleszti…

Tovább >>>

Játék: Ízlik vagy nem ízlik?

Ízlik vagy nem ízlik? Hát nekünk nagyon, mert ez aztán tényleg egy állati jó, állati gyors reagálós játék 2-4 játékos részére 4-99 éves korig, különböző nehézségi variációkkal. Egy újabb hibátlan képességfejlesztő játék a javából: HABA minőségben 3 490 forintért. Állati, de állítólag segít a “digitális elbutulás” elleni harcban is. :-)

Tovább >>>

Nehezen megy a matematika – hogyan lehetne ezt megoldani?

KÉRDÉS: A kislányom 12 éves és elég nehezen megy neki a matematika. Sok dolgot el kell magyarázni sokszor és akkor is elég nehezen érti meg főleg a logikai feladatok mennek nehezen és az osztás. Kérek segitséget hogy lehetne ezt megoldani. köszönöm. Krisztina

Tovább >>>

Sifteo

sifteo-nyitokep

Talán a legnagyobb játék innováció a Rubik-kocka óta. Intelligens játék, amelyet “kockák” terveztek gyermekeknek. (És felnőtteknek). Az ismertsége folyamatosan növekszik, de szerintünk még hatalmas potenciál rejlik benne. Mi természetesen nem elsősorban műszaki szempontból, hanem a fejlesztő pedagógia szemüvegén keresztül értékeljük a találmányt – csillagos ötösre.

Tovább >>>

Gyermekek testsúlya a testmagasság függvényében

Adattáblák és grafikonok (ingyenesen letölthetőek a képekre kattintva):

GEKKO-Infobank_fiuk_testsulya_a_testmagassag_fuggvenyeben_77-122cm-adattabla

Tovább >>>

12 éves ikerlányok elektív mutizmusban szenvednek. Milyen terápiát javasolnak?

KÉRDÉS: 12 éves iker lányaim, Bettina és Eszter elektív mutizmusban szenvednek. Genetikai öröklődések folyamatában egészen kicsi koruknál fogva idegenkedve viselkedtek általánosságba véve mind rokonokkal, ismerősökkel szemben. Az elektív mutizmust kb: 4 éves korukban diagnosztizálták a lányoknál. Mi győriek vagyunk itt Győrben a Szakértői Bizottság Vizsgálta a lányok mutizmus problémáját. Kissebb nagyobb szünetekkel már két pszihológusnő egyéni és csoportos terápiáján is résztvettünk. A győri Petz Aladárkorházban Dr Gyurcsó Mária pszihiáter főorvosnő javaslatára felmentünk Budapestre a Seimmelweis Orvostudományi egyetem I_es számú Gyermek Klinikájára a Bókai János u.53_ba Ezen a klinikán alaposan kivizsgálták a lányokat de a két és fél hét alatt a doktornők, a pszihológusok és az ottani pszihiáter főorvos asszony csak a hétvégi hazamenetelek érdekében tudott a lányaimból kipréselni egy-egy szót. Most hogy így minden szakember tanácstalanul áll a problémával szemben, szeretném kikérni az ön véleményét is, mert Én és a férjem és rajtunk kívül is mindenki nagyon aggódik a lányok jövőjéért. Kérem minél előbb írjon nekem, ha létezik még valami megoldás a számunkra.

Tovább >>>