Ötcsillagos családi élmény: HAVASI SYMPHONIC 2013

Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy részt vehettünk a karácsony előtti HAVASI SYMPHONIC Aréna koncert délutáni családbarát előadásán. A páratlan élményről számolunk be a cikkben, de nem az “utca zenekritikusaként”, hanem szülőként, illetve — szakmai ártalom — gyermekekkel foglalkozó pedagógusként is.

Tovább >>>

Ajánljuk: HAVASI SYMPHONIC

icon-ajanljuk

Hatalmas dolog az, hogy egy kicsi gyermek részt vehet egy igazi, hatalmas megakoncerten. Az ilyen nagyszabású zenei produkciókat ugyanis általában csak felnőtteknek szervezik, kínálják és valósítják meg. Sem az időpont, sem a helyszín nem is szokott alkalmas lenni arra, hogy kisgyermekkel látogatható legyen. Ezekben a késő esti órákban egy magára valamit is adó gyermek már régen az igazak álmát alussza, és ha mégis elvinnék, nem engedik be a korhatár miatt, és ha még ez sem okozna gondot, a gyermek olyankor már fáradt, nyűgös. Ez senkinek sem lenne jó. Sem a zenészeknek, sem a közönség többi tagjának, de a gyermeknek és szüleinek sem…

Tovább >>>

De mit lehet fejleszteni egy pár hónapos csecsemőn?!

GEKKO-blog-mit-lehet-fejleszteni-egy-par-honapos-csecemon-nyitokep

Gyakran tesznek fel ilyen kérdéseket a munkánk iránt érdeklődő szülők. Sokaknak talán az a képzete egy néhány hónapos gyermekről, hogy fekszik, mint egy darab fa, sokat alszik, olykor sír, akkor vigasztalni kell, vagy megszoptatni. Ezzel szemben a baba első éve a fejlődésének leginkább eseménydús, a jövőjét alapvetően meghatározó időszaka.

Tovább >>>